enzosmamma.blogg.se

Bilder på Evo:n

Publicerad 2013-05-31 16:39:42 i Shopping,

Här kommer ett par utlovade bilder på nya vagnen.
 
En liten balkongbild innan vi gav oss ut på promenad.
 
Jag vet inte vad det riktigt är för min han har på bilden. Lite förvånad ser han ut.
 
Tröjan shoppade vi förresten igår. Bara 49.50 kostade den på KappAhl. Han har ett par matchande turkosa shorts till också.
 
Enzo somnar fort som attan i den här vagnen när vi är ute och går. Det stör mig lite att det inte finns någon stötdämpning alls. Om vägen är väldigt ojämn så är jag nästan rädd att något viktigt ska skaka loss eller att guppandet/skakandet ska väcka Enzo. Hittills har det då inte stört honom i alla fall.

Blogglömska och paket

Publicerad 2013-05-31 10:45:00 i

Nu har det varit så mycket de senaste dagarna så bloggen har glömts bort. 
 
I tisdags fick jag och Enzo ett finfint paket. Äntligen har vi fått våran extremt efterlängtade barnvagn. Nu åker Enzo som en prins och jag är överlycklig över en mindre modell av vagn som får plats på bussen och som man kan vända på en femöring.
 
Akta Graco Evo. Så heter lösningen på alla mina problem. Jag är tokförälskad i denna vagn. Den har precis den jag ville ha; vändbar sittdel och svängbara framhjul. Jag tycker dock att den är lite hård (Enzo kan inte säga så mycket om saken) så jag har klickat hem en sittdyna (med matckande skötväska) som jag hoppas ska komma med posten idag eller imorgon.
 
Jag ska försöka ta egna bilder på vagnen senare idag. Just nu sover min lilla sprätt i min famn, så det är svårt för tillfället. Vi tog premiärturen igår och Evo:n är bara helt fantastisk.
 

Måndagsshopping

Publicerad 2013-05-27 15:57:29 i Shopping,

Idag har jag och Enzo varit en sväng på stan. Mina skor som jag brukar promenera i har gått sönder, så jag hade ett stort behov av nya.
 
Stadium hade ett par lila åt mig. Färgen är nämligen väldigt viktig tycker jag. Man blir glad av ett par lila skor :)
 
 
Jag tänkte köpa ett par shorts när jag ändå var igäng med shoppandet, men det blev så knappt med tid så det får bli en annan gång.
 
Enzo har haft riktigt trevligt i vagnen. Han gillar verkligen att sitta och titta på allt runt omkring som rör sig. Jag stör mig mer och mer för varje dag på våran vagn, men snart hoppas jag att det finns ett paket på posten som löser vårat problem. Just nu har vi en Brio Happy som är enorm. Det blir otroligt bökigt när man ska åka buss med en sådan vagn. Den är bra på vintern för den tar sig fram precis överallt, men den behöver en halv fotbollsplan för att vända. Huvva, nu ska jag sluta klaga.
 
Puss och kram!

Ett litet delmål

Publicerad 2013-05-25 16:26:35 i Hälsa,

Jag är lite extra glad just nu. Att bli av med vikten som jag lade på mig under graviditeten har varit ganska svårt. Eller om man ska vara helt ärlig så har jag kanske inte jobbat så hårt för att bli av med vikten, men jag har varit allmänt less på att det inte riktigt går som jag vill.
 

På efterkontrollen efter förlossningen som var 10:e januari (10 veckor efter förlossningen) så vägde jag 75,4 kg. Till mina 164 cm så är jag enligt mitt BMI överviktig, vilket jag håller med om. Igår eftermiddag så vägde jag mig efter att ha kämpat extra mycket senaste veckan genom att hålla koll på maten och motionera i en och en halv vecka. Nu väger jag äntligen 66,5 kg. Det betyder att jag har gått ner till vikten jag hade vid inskrivningen på mvc i graviditetens åttonde vecka samt att jag enligt mitt BMI har normal vikt. Nu känns det som att jag har nått en liten milstolpe. Mitt mål är att gå ner 10 kg till, men nu har jag nått mitt delmål och vill därför ge mig själv en liten klapp på axeln och känner mig nöjd med det jag har åstadkommit.

Nu ska jag lägga mig på golvet och leka med min son en stund.

Ha en trevlig helg allihopa!

 

Promenad, mammaform och utseende

Publicerad 2013-05-22 10:53:55 i En vanlig dag,

Nu väntar jag bara på att klockan ska gå lite så sonen ska få sin lunch. Sedan ska vi ut i det fina vädret och promenera. Sonen sover så gott i vagnen och jag får motion på köpet. Ett vinnande koncept helt enkelt :)
 
 
Här är min mammaform 6 månader efter förlossningen. Att det står Just do it på min t-shirt passar mig perfekt. Jag måste inse att det bara är att göra det, för det finns inga genvägar och man får inget gratis. 
 
För övrigt så är det mer regel än undantag att jag ser ut sån här. Osminkad med smått smutsigt hår. När sonen blir lite äldre och när jag börjar arbeta igen så kanske jag är mer engagerad i mitt utseende. Om jag ska iväg någonstans så brukar jag sminka mig, leta upp rena kläder och se till att håret är rent. Helt hopplös är jag inte. Bara nästan.

En platt besökare

Publicerad 2013-05-22 09:21:39 i En vanlig dag,

Vissa saker är jobbigare än andra som man måste klara av att hantera. Jag höll nästan på att dö av skräck nyss. Medan Enzo sov i min famn så ser jag en spindel promenera över vardagsrumsgolvet. Min enda tanke var "han måste dö!". Jag hittade en katalog från Kjell & Company som jag kunde offra.
 
 
Här ser ni min platta besökare. Jag avskyr spindlar. Eller alla insekter egentligen. Tyvärr kommer jag ha väldigt svårt att bli en sådan mamma som låter småkryp vara för att visa sonen att allt liv har ett värde. Jag tror jag måste lära mig hantera min rädsla så kanske jag kan börja hjälpa de små krypen att komma ut. 
 
Måste förresten börja källsortera också. Huvva, det här måste jag jobba på. Sluta ha ihjäl småkryp och börja källsortera. Måste ju lära min son att göra rätt.

På grötjakt

Publicerad 2013-05-21 18:23:54 i En vanlig dag,

Så här trött blir man av att handla på Kvantum:
 
 
Jag förstår honom. Det var jobbigt för mig också.
 
Nu har vi i allafall fått tag på mjölkfri gröt. Det är lika svårt varje gång. Ibland undrar jag om resten av Luleås bebisar också är mjölkallergiker, för hyllan där gröten ska stå är nästan alltid tom när jag behöver köpa det. Nu är jag ju Ica-människa, så jag har bara koll på Kvantum och Maxi. Kanske är Coop-folkets bebisar mindre allergiska mot mjölk så jag lättare kan hitta gröten där. Det måste jag kolla upp!
 
I övrigt har dagen försvunnit bland matkladd, blöjbyten och bebislek. Vissa dagar så hinner jag knappt med så är dagen slut.

Matvraket Enzo

Publicerad 2013-05-21 09:58:33 i En vanlig dag,

Min lilla son har blivit väldigt intresserad av mat senaste veckorna och han äter det mesta. Om han får något som han inte har ätit förut så spottar han alltid ut första skeden. Andra skeden tar han emot och sväljer, men är mycket skeptisk. Tredje skeden sväljer han direkt. Efter det kan han smaska i sig hur mycket som helst. Hittills har jag inte hittat något som han inte äter.
 
Att det blir kladdigt när ett sånt här litet barn äter, det förstod jag, men jag hade inte ens kunnat föreställa mig hur kladdigt det verkligen skulle bli.
 
 
På den här bilden så hade han bara ätit lite gröt så det hade inte hunnit bli så jättekladdigt ännu. Normalt efter en måltid är det mat i hans hår, hela ansiktet, på händerna, på golvet, på hela matstolen och till och med under matstolen är det mat ibland. Hur attans han lyckas med det har jag inte förstått. 
 
Vi har riktigt kul när vi äter i alla fall :)

I november 2012 föddes min son Enzo. Att bli förälder trodde jag aldrig kunde vara så roligt, underbart och alldeles superjobbigt. Här kommer jag skriva om mitt liv som mamma med extrem åldersnoja som försöker ta sig fram bland bebisdregel, oändliga högar av tvätt och nya erfarenheter. Jag och Enzo har bara varandra så vi försöker klara vardagen så gott vi kan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela